Guvernul de la Roma a adoptat astazi un pachet de legi impotriva imigratiei ilegale. Documentele prevad ca cei care stau ilegal in Peninsula risca o pedeapsa cu inchisoarea de la sase luni la patru ani.Decretul ar urma sa devina lege dupa aprobarea in Parlament prevazuta pentru luna iulie.

Potrivit cotidianului Corriere della Sera, decretul de lege prevede ca intrarea clandestina in Italia va fi considerata circumstanta agravanta pentru cei vinovati de delicte si presupune suplimentarea automata a pedepsei cu o treime.

Totodata, se va restrange la doi ani pedeapsa minima pentru care un imigrant condamnat in Italia va fi expulzat.

Decretul ar urma sa devina lege dupa aprobarea in Parlament prevazuta pentru luna iulie, scrie Il Messaggero.

Totodata, politistii care desfasoara activitati de control si anihilare a criminalitatii organizate in randul imigrantilor vor fi premiati, scrie sursa citata.

Masurile pe care autoritatile de la Roma vor sa le puna in aplicare ii vizeaza pe imigrantii care comit infractiuni in Peninsula si nu au un venit lunar.

Comisia Europena condamna atitudinea fata de tigani

Comisia Europena condamna "orice tip de violenta impotriva romilor si cere garantii pentru siguranta lor personala", a declarat comisarul european pentru Probleme Sociale, Vladimir Spidla, citat de Il Messaggero.

Totodata, Comisia "respinge in mod absolut orice asimilare a romilor cu criminalii", mai spune Spidla.