Un barbat a fost scos de sub ruinele unei uzine electrice dupa ce a stat sub daramaturi aproape 179 de ore, a anuntat presa oficiala chineza, citata de BBC.

Ma Yuanjiang, in varsta de 31 de ani, a fost salvat dupa o operatiune care a durat 30 de ore, a precizat agentia Xinhua. Potrivit informatiilor, Ma se afla la etajul doi al uzinei din regiunea Wenchuan cand s-a produs cutremurul. El a fost salvat dupa opt zile in care a fost ingropat sub daramaturile cladirii.

Autoritatiile chineze au anuntat ca seismul cu magnitudinea de 7.9 grade pe scara Richter de saptamana trecuta a provocat moartea sau disparitia a 71.000 de persoane. Dintre acestia, 40.075 au fost declarati oficial morti, insa bilantul se asteapta sa creasca.

Desi voluntarii si echipele speciale au reusit sa mai salveze cateva persoane blocate sub cladirile prabusite, eforturile acestora se concentreaza acum pe asigurarea de alimente, apa potabila si adapost pentru milioanele de persoane afectate de seism.

Teama de un nou cutremur

In acest timp, zeci de mii de persoane din provincia Sichuan si-au petrecut noaptea pe strazi, dupa ce guvernul a avertizat in legatura cu producerea unui nou cutremur.

Oamenii au dormit pe strazi sau in afara oraselor, dupa ce anuntul facut la posturile de televiziune a generat panica printre locuitorii din Sichuan. BBC precizeaza ca nu se stie motivul exact pentru care a fost facut anuntul, care a panicat populatia si a produs ambuteiaje pe strazile capitalei provinciei, Chengdu.

Seismologi si geologi au fost nevoiti sa apara la posturile tv pentru a calma populatia. "Doar pentru ca simti replica seismului, nu inseamna ca vei fi ranit", a afirmat un cercetator, Han Weiding.

Sute de replici ale cutremurului s-au produs in regiune dupa cutremurul din 12 mai, cel mai puternic avand magnitudinea de 6.1 grade pe scara Richter.