Zeci de voluntari din echipele de salvare au fost ingropati luni de o alunecare de teren in China, a anuntat agentia Xinhua. Deocamdata, nu exista detalii legate de acest incident, produs in sud-vestul tarii. In acest timp, in China se tin, incepand de astazi, trei zile de doliu national in memoria victimelor devastatorului cutremur din urma cu o saptamana. Pe toate cladirile oficiale sunt arborate drapele in berna. Traseul tortei Jocurilor Olimpice din august a fost suspendat pentru trei zile.

Pe toate cladirile oficiale sunt arborate drapele in berna. La fel se intampla si la misiunile diplomatice chineze din strainatate.

La ora 6:28 GMT, ora 8:28 ora Romaniei, exact momentul producerii seismului, au fost pastrate trei minute de reculegere in toata tara. Claxoanele si sirenele au sunat pe tot cuprinsul republicii. Bursele si-au oprit activitatea pentru trei minute.

Toate ziarele si site-urile de Internet au aparut doar in culorile alb si negru in aceste zile, scrie AFP. Cotidienele publica o "scrisoare de condoleante" din partea Partidului Comunist si a guvernului de la Sichuan.

Traseul tortei Jocurilor Olimpice din august a fost suspendat pentru trei zile.

Ultimul bilant al autoritatilor arata ca numarul mortilor si disparutilor a trecut de 71.000 de oameni, iar cel al ranitilor se ridica la 220.000. Numarul oficial al mortilor este acum de 32.476 de persoane.

Un seism cu magnitudinea de 6.0 grade pe scara Richter, produs duminica, a provocat moartea a trei persoane si ranirea altor peste 1.000 in localitatea Jiangyou, tot in regiunea Sichuan, lovita de cutremurul din urma cu o saptamana. Mii de oameni si-au parasit panicati locuintele si s-au refugiat pe strazi.