Dalai Lama, liderul spiritual tibetan, a sosit in Germania, pentru o vizita de cateva zile, relateaza agentia de presa Associated Press (AP). El a aterizat joi dimineata, pe aeroportul din Frankfurt. Este prima sa vizita in Germania, de la inceperea actiunilor de protest anti-chineze, in Tibet, si se desfasoara sub motto-ul „Nu vrem pace, fara respectarea drepturilor omului“.

Au fost anuntate discursuri ale lui Dalai Lama in patru orase germane. Punctul culminant urmeaza a fi „Apelul la solidaritatea pentru Tibet“, la Brandenburger Tor din Berlin. Pe agenda de intalniri al lui Dalai Lama figureaza intalnirea cu ministrul landului Hessen Roland Koch, cu presedintele Parlamentului german Norbert Lammert, oficiali de la Ministerul de externe si Comisia pentru Drepturile Omului din Germania.

Dupa cum relateaza AP, vizita lui Dalai Lama in Germania a creat tensiuni politice. Presedintele Germaniei Horst Koehler si ministrul de externe Frank-Walter Steinmeier au refuzat o intalnire la nivel oficial cu liderul tibetan. Cancelarul Angela Merkel se afla, momentan, intr-o vizita oficiala in America de Sud.

Intalnirea anterioara a lui Dalai Lama cu cancelarul Merkel, in anul 2007, a fost insotita de proteste vehemente din partea chinezilor.