Liderul al-Qaida, Osama ben Laden, a afirmat ca organizatia pe care o conduce va continua razboiul sfant impotriva Israelului si a aliatilor sai pana la eliberarea Palestinei, transmite FoxNews.com.

Intr-un mesaj audio difuzat in acesta dimineata, ben Laden sustine ca lupta pentru cauza palestiniana este principalul motiv al razboiului pe care organizatia sa il poarta impotriva Occidentului. Liderul al-Qaida adauga ca inclusiv atentatele din 11 septembrie 2001 au fost realizate din acelasi motiv.

"Cauza palestiniana este principala problema pentru natiunea mea islamica. A fost un element important care ne-a dat, la inceput mie, si apoi celor 19 (atentatori de la 11 septembrie n.red) un motiv important sa luptam pentru cei supusi injustitei si celor oprimati", a declarat ben Laden.

Liderul al-Qaida a declarat ca media occidentala a reusit "sa spele creierele" oamenilor in ultimii 60 de ani prin infatisarea "invadatorilor evrei, a celor care ne-au ocupat pamantul, ca pe niste victime, in timp ce noi am fost prezentati ca niste teroristi".

"Cu saizeci de ani in urma, Israelul nu exista. In schimb, a fost creat pe pamantul palestinian violat cu forta", a afirmat ben Laden, adugand ca "israelienii sunt invadatorii care ne-au ocupat si impotriva carora trebuie sa luptam". In ceea ce privesc negocierile de pace legate de Orientul Mijlociu, liderul al-Qaida a afirmat ca "sunt destinate sa-i amageasca pe idioti. Dupa toate distrugerile si asasinatele... liderii vostri vorbesc despre principii. Acest lucru este de neconceput".

"Descrieti organizatiile palestiniene ca teroriste si le boicotati si le persecutati, in timp ce israelienii omoara civili, femei si copii", a adaugat ben Laden.

Israelul a respins acuzatiile lui ben Laden

Purtatorul de cuvant al Ministerului israelian de Externe, Arye Mekel, a respins acuzatiile lui ben Laden: "Nu dam atentie cuvintelor unui terorist lunatic. A sosit timpul ca el sa fie prins si sa plateasca pentru crimele sale".

Mesajul a fost difuzat in acelasi timp in care presedintele american, George W. Bush, se pregateste sa-si incheie vizita in Israel, unde a participat la ceremoniile ce au marcat 60 de ani de la infiintarea statului evreu.

Autenticitatea mesajului, care dureaza aproape 10 minute, nu a putut fi verificata, insa FoxNews.com precizeaza ca el a fost postat pe o pagina de internet ce este folosita frecvent de catre al-Qaida.

In ultimul mesaj, difuzat pe 20 martie, cel mai cautat terorist din lume i-a indemnat pe musulmani sa sprijine insurectia in Irak, cu prilejul implinirii a 5 ani de la invazia americana.