Premierul Vladimir Putin va modifica substantial structura guvernului, modelandu-l dupa stilul lui de lucru, relateaza RIA Novosti.

Potrivit lui Dmitri Badovski, director adjunct al Institului pentru sisteme sociale este „esential ca guvernul sa inceapa cat mai rapid posibil sa lucreze in nota si in stilul in care lucreaza Putin. Un stil care difera de cel tradional, in care s-a obisnuit sa lucreze guvernul”.

Badovski si-a exprimat convingerea ca „momentul structural cheie in formarea guvernului va fi formarea unui bloc de vicepremier destul de puternic”.

Anterior, Putin nu a exclus posibilitatea ca numarul vicepremierului sa creasca dupa ce in vechiul cabinet au fost cinci. „Vicepremierii vor raspunde personal si vor dispune de prerogative in domeniul prioritatilor cheie”, crede interlocutorul agentiei.

In opinia politologului, presedintele si premierul vor fi de o loialitate maxima unul fata de celalalt. Ei sunt perfect constienti de faptul ca orice conflict ascunde in sine o criza a sistemului”, a spus el.

Putin a fost confirmat ieri oficial in functia de premier, dupa ce, cu o zi inainte, fusese nominalizat pentru acest post de noul lider de la Kremlin, Dmitri Medvedev.