Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a calificat "regimul impostor si uzurpator al Israelului" drept "cadavru imputit". Declaratia a fost facuta chiar in ziua in care israelienii sarbatoresc 60 de ani de la infiintarea statului, relateaza AFP.

Ahmadinejad a denuntat ceremoniile din Israel. "Daca unii cred ca strangandu-se pentru a sarbatori vor putea schimba ceva se insala amarnic", a declarat el.

"Astazi filosofia existentei regimului sionist este pusa sub semnul intrebarii si regimul uzurpator si impostor se indreapta spre disparitie", a adaugat liderul iranian, care a mai spus ca Israelul este "un sobolan mort, la capatul cursei".

De la alegerea sa in 2005, Ahmadinejad a spus de mai multe ori ca Israelul este condamnat la disparitie. Totul a inceput cu declaratia de acum 3 ani, cand Ahmadinejad afirma ca "Israelul ar trebui sters de pe harta". A urmat, in 2006, o conferinta pe tema Holocaustului, la Teheran, unde presedintele iranian a facut o noua declaratie socanta: "Statul Israel va disparea in curand de pe harta lumii, asemenea Uniunii Sovietice!".

In ciuda condamnarilor repetate din partea Occidentului, Iranul are in continuare o atitudine ostila fata de Israel.