Hillary Clinton nu renunta la cursa electorala
"Raman in cursa pana cand va exista un nominalizat si este clar ca voi face tot posibilul pentru a deveni acest nominalizat", a declarat fosta Prima Doamna, in cadrul unui miting sustinut in Virginia de Vest. "Cred ca sunt cel mai puternic candidat care poate sta in fata senatorului McCain si as putea fi cel mai bun presedinte dintre cei trei candidati inscrisi in cursa pentru Casa Alba. Vom continua confruntarea electorala si vom merge mai departe!", a afirmat Hillary Clinton, citata de BBC.
Numerosi lideri democrati au afirmat ca lupta electorala din cadrul partidului si-a desemnat castigatorul, insa niciunul dintre ei nu i-a cerut public lui Clinton sa renunte. "Este o decizie pe care Hillary Clinton o va lua singura", au afirmat acestia, convinsi insa ca senatorul de New York va lua cea mai buna hotarare pentru a pastra unitatea formatiunii. In plus, liderii partidului doresc ca democratii sa-si concentreze toate eforturile pentru lupta electorala din noiembrie, impotriva republicanului John McCain.
Pe de alta parte, discutiile privind un posibil tandem Obama-Clinton au fost reluate. Unii analisti sustin chiar ca Hillary a decis sa continue cursa pentru a avea motive suficiente sa solicite scaunul de vicepresedinte in situatia cand senatorul de culoare va fi, cel mai probabil, nominalizat pentru Casa Alba.
Obama se detaseaza de Clinton
Rivalul lui Clinton, senatorul de culoare Barack Obama a castigat alegerile primare in Carolina de Nord. Obama are un avans confortabil in cursa pentru nominalizarea democrata in alegerile americane, obtinand 56% din voturi. El a fost votat de 91% din populatia de culoare, in timp ce Hillary Clinton a avut doar 6%, transmite CNN.
Hillary Clinton a invins in statul Indiana cu 51% din voturi, fata de 49% obtinute de Obama. Diferenta de voturi este de circa 17.000.
Delegatii trebuie sa desemneze, pana in august, candidatul democrat la presedintia SUA care il va infrunta pe republicanul John McCain la alegerile din 4 noiembrie.
In acest moment, Obama se bucura de sprijinul a 1.840 de candidati, in timp ce Clinton este sprijinita de 1.684 de delegati. Pentru a obtine nominalizarea la Conventia Nationala din Denver, candidatul democrat are nevoie de sprijinul a 2.025 de delegati.
In tabara republicana, John McCain a depasit (1.362 de delegati) numarul necesar de delegati pentru a obtine nominalizarea partidului la alegerile din noiembrie (1.191 de delegati).

Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator
1.205 de doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
vezi linkul :
http://www.theonion.com/content/video/diebold_accidentally_leaks
Deci, inainte sa mai comentati aiurea despre situatia politica internationala, va rog sa va asigurati ca stirile citate nu sunt de fapt clipuri din show-urile Mondenii, Divertis sau Vacanta Mare.
Toate cele bune
Pt. ca spre deosebire de senatorul metis Barack Hussein Obama Jr., un profesor universitar care starneste acelasi entuziasm in USA ca si profesorul nostru Emil Constantinescu la vremea sa printre 'telectualii romani, senatoarea Hillary Rodham Clinton e o combatanta adevarata, are in gene capacitatea de lupta si supravietuire politica :)), e descendenta acelor pionieri europeni care au luat un continent mare cat Europa si aflat la stadiul epocii de piatra si l-au transformat in 300 de ani in prima putere a planetei! In timp ce altii mesteca quat de 2.000 de ani pe malurile M. Rosii si tot la fundul camilei sunt :)).
Ieri o gramada de pampizduci politici, analisti de 2 centi platiti la minutul de palavragela isi dadeau cu parerea de coltul situatiei si afirmau cu siguranta celor pe care Spinoza ii numea "imbecilii savanti": "mda, e sigur, Hillary se va retrage si va anunta in cateva ore". Mda, exact, asa a fost :)))
Altii, democrati dar si republicani (insusi Karl Rove i-a sugerat pe Fox lui Hillary ca e timpul sa abandoneze, republicanii spera sa-l infrunte pe Obama si incearca sa manipuleze primarele democratilor) insistau pe necesitatea renuntarii din motive de pragmatism electoral si pt. a "salva" unitatea partidului.
E ca si cum in fotbal, cand o echipa conduce cu 2-1 si e minutul 80 toata lumea incepe sa le spuna celor condusi "gata baieti, e pierdut, abandonati, opriti meciul domnu' arbitru". Pe motiv ca echipa in avantaj are un meci greu dupa 3 zile, unul de Champions League:)).
Numai ca de aia ne place fotbalul si politica, pana nu se fluiera finalul, nu se stie, e plin de surprize si "rasturnari de situatie" :))
Hillary Clinton se va bate pana in iunie si poate chiar pana in august la Denver, e dreptul ei. Si partidul democrat sa nu scanceasca, e inutil, data viitoare sa aleaga un sistem de desemnare mai inteligent si mai putin sinucigas:)).
McCain are toate sansele si e si un om de valoare, merita presedintia USA !