Ofiterii Secretariatului General al Interpol din Lyon cerceteaza in acest moment peste 200 de informatii legate de posibila identitate a unui pedofil, dupa ce organizatia a lansat marti o vanatoare globala pentru prinderea acestuia.

Interpol a lansat marti operatiunea IDent, pentru prinderea unui barbat acuzat ca a abuzat sexual copii din tarile Asiei de sud-est.

In doar 24 de ore, ofiterii din Secretariatul General si cei din birourile aflate in statele membre au primit peste 200 de nume, adrese si fotografii ale presupusului pedofil.

De asemenea, organizatia internationala a politistilor a afirmat ca pagina sa electronica a fost vizitata de peste 30 de ori mai mult decat intr-o zi obisnuita.

"Raspunsul publicului a fost foarte pozitiv", a afirmat un oficial din Divizia de trafic de persoane citat de CNN, adaugand ca "cea mai mica informatie de oriunde din lume poate fi cruciala in identificarea aceastui barbat".

Potrivit Interpol, barbatul este infatisat in 100 de fotografii in care abuzeaza sexual trei baieti, cu varste cuprinse intre sase si zece ani. Imaginile au fost descoperite in 2006, cand politia norvegiana le-a gasit in posesia unui barbat pe care-l arestasera.

In luna octombrie a anului trecut, Interpol a lansat o operatiune la nivel mondial dupa ce politia a descoperit peste 200 de fotografii cu un barbat ce abuza sexual copii. Zece zile mai tarziu, un canadian in varsta de 32 de ani, Christopher Paul Neil, a fost arestat in Thailanda.