Un imens nor de fum s-a abatut asupra capitalei argentiniene Buenos Aires, sud-africanul Giniel De Villiers a fost nevoit sa abandoneze Raliul Europei Centrale, dupa ce s-a accidentat, iar ciclistii unguri au purtat tricouri verzi cu ocazia turului Critical Mass Ride din Budapesta. Va prezentam cele mai spectaculoase imagini realizate in saptamana 20 - 26 aprilie 2008 de fotoreporterii Associated Press.

Capitala argentiniana Buenos Aires a fost acoperita, la sfarsitul saptamanii trecute, de un imens nor de fum, dupa ce aproximativ 70.000 de hectare de pasuni, aflate in vecinatatea metropolei, au fost mistuite de flacari. Fumul a fost atat de dens incat a oprit, pentru doua zile, traficul aerian pe toate cele trei aeroporturi ale orasului. Localnicii s-au baricadat in case, acuzand dificultati de respiratie din cauza poluarii.

In Ungaria, circa opt mii de ciclisti au purtat tricouri verzi in timpul turului Critical Mass Ride desfasurat, duminica, 20 aprilie, la Budapesta. Critical Mass Ride reprezinta o celebrare a ciclismului care are loc regulat in diferite orase ale lumii, cu scopul de a atrage atentia asupra mijloacealor de transport nemotorizate si beneficiile pe care le au acestea asupra sanatatii, cat si a mediului inconjurator.

Sud-africanul Giniel De Villiers a fost nevoit sa abandoneze in etapa a cincea Raliul Europei Centrale, dupa ce a pierde controlul masinii Volkswagen si s-a rostogoleste de mai multe ori. De Villiers si copilotul sau, germanul Dirk von Zitzewitz, au fost raniti usor.

In intreaga lume, crestinii ortodoxi s-au pregatit pentru sarbatorile pascale, sarbatorind pe 20 aprilie "Duminica Floriilor" sau "Duminica Palmierului". La Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, considerata a fi locul in care a fost crucificat Isus Hristos, mii de credinciosi au venit in pelerinaj pentru a primi binecuvantare.