Democratii din statul american Pennsylvania urmeaza sa selecteze candidatul care va intra in cursa prezindentiala din luna noiembrie, in Statele Unite - transmite BBC. Senatorul de New York, Hillary Clinton conduce in sondajele de opinie locale, insa la nivel national a fost depasita de rivalul sau, senatorul de Illinois, Barack Obama. In Pennsylvania sunt inregistrati 4 milioane de democrati.

Hillary Clinton a dat asigurari ca nu va abandona cursa, indiferent de rezultatul alegerilor primare din Pennsylvania. Raspunzand unei intrebari a unui jurnalist de la CNN, fosta Prima Doamna a spus ca nu va parasi cursa pentru investitura democrata in cazul in care nu va obtine victoria in acest stat.

Potrivit sondajelor, Hillary Clinton ar obtine un avans de sase-zece puncte fata de contracandidatul sau, senatorul de culoare Barack Obama, insa pentru a recupera numarul de delegati pe care ii are in acest moment Obama, Clinton ar trebui sa obtina cel putin 65 la suta in toate confruntarile viitoare, noteaza France Presse.

La nivel national, Obama are un avantaj de 700.000 de voturi fata de Clinton.