Douasprezece elicoptere, trei avioane si sase vehicule de asistenta au fost mobilizate pentru a gasi capsula de aterizare a navetei ruse Soyuz TMA-11. Aceasta a deviat cu 425 de kilometri in afara pistei cosmodromului Baikonur din Kazakstan. Toti cosmonautii se simt bine, a anuntat un reprezentant al Agentiei Federale Spatiale "Roskosmos", transmite RIA Novosti, citata de NewsIn.

Aterizarea capsulei era prevazuta la ora 8.31 ora Moscovei (9.31, ora Romaniei) la 80 de kilometri nord de Arkalik, in Kazahstan.

"Naveta a aterizat mai departe. Astfel de lucruri se mai intampla", a declarat purtatorul de cuvant al centrului de control al misiunii, Valeri Lindin, precizand ca naveta a aterizat cu o intarziere de 20 de minute.

Centrul de control al zborurilor de la Korolev, la nord-est de Moscova a anuntat ca echipajul capsulei, format din astronauta sud-coreeana Yi So-yeo, americanca Peggy Whitson si rusul Iuri Malencenko, a fost extras din capsula si se simte bine.

Echipajul urmeaza sa fie transportat cu elicopterul la centrul spatial rus de la Baikonur, apoi cu avionul la Cetatea Stelelor de langa Moscova, unde se afla centrul de antrenament al cosmonautilor rusi.

Soyuz revenea dintr-o misiune pe Statia Spatiala Internationala, unde se afla in prezent trei asutronauti care asteapta sosirea unei navete americane. Este vorba despre rusii Serghei Volkov si Oleg Kononenko si americanul Garrett Reisman.