Ziarul Moskovski Korrespondent, care a scris, in urma cu cateva zile, ca Vladimir Putin ar fi divortat in secret si ar intentiona sa se casatoreasca cu o fosta gimnasta a fost inchis vineri de editorii sai, la doar cateva ore dupa ce presedintele rus a dezmintit informatiile, anunta Mediafax. Publicatia Moskovski Korrespondent a relatat recent ca Putin, in varsta de 55 de ani, a divortat in secret de sotia sa Liudmila, in varsta de 50 de ani, si se va casatori in cursul verii cu Alina Kabaieva, 24 de ani, fosta campioana olimpica la gimnastica ritmica.

Liderul de la Kremlin, in varsta de 55 de ani, a reactionat cu furie cand a fost intrebat despre acest lucru la o conferinta din Sardinia, sustinuta alaturi de premierul ales al Italiei Silvio Berlusconi. "Nu exista nici o urma de adevar in ceea ce ati spus", a raspuns Putin. "Am reactionat intotdeauna negativ fata de cei care, cu nasurile lor mucoase si fanteziile erotice, se implica in viata altora", a adaugat viitorul premier rus.

Pana la aceasta conferinta, cea mai mare parte a presei ruse nu a abordat subiectul din Moskovski Korrespondent, un tabloid detinut de deputatul proguvernamental Aleksander Lebedev.

Surse citate de ziar au afirmat ca Vladimir Putin si Alina kabaieva ar face planuri la Sankt Petersburg, orasul natal al lui Putin, pentru o nunta in timpul acestei veri.

Site-ul ziarului moscovit, moscor.ru, a fost, de asemenea, inchis subit noaptea trecuta.

Artiom Artiomov, directorul Companiei Nationale de Presa, sustine, insa, ca decizia privind inchiderea ziarului nu ar avea nicio legatura cu articolul referitor la casatoria lui Vladimir Putin cu o femeie cu 31 de ani mai tanara: "Nu se pune problema de vreun motiv politic pentru decizia de a suspenda publicarea ziarului", a subliniat el. "Vom decide un nou concept pentru ziar si un plan de afaceri pentru dezvoltarea lui in viitorul apropiat", a adaugat acesta.