Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad pune din nou la indoiala caracterul terorist al atentatelor de la 11 septembrie, calificandu-le drept "eveniment suspect", relateaza NewsIn. Afirmatiile au fost facute in cadrul unui discurs transmis in direct de televiziunea publica.

"In urma cu patru sau cinci ani, un eveniment suspect s-a produs la New York. O cladire s-a daramat si 3.000 de oameni au murit. Nu au publicat niciodata numele, dar sub acest pretext au atacat Afganistanul si Irakul si de atunci au murit un milion de oameni", a declarat Ahmadinejad, care se afla in orasul sfant Qom din centrul tarii.

Este a doua oara luna aceasta cand Ahmadinejad face declaratii de acest gen referitoare la atentatele din 11 septembrie. In 8 aprilie, el a calificat atentatele drept un "incident" care a servit Washingtonului drept pretext pentru razboaiele cu Irakul si Afganistanul.

"Sub pretextul acestui incident, a fost organizata cea mai mare deplasare de trupe spre regiunea noastra si bietii afgani au fost atacati (...), bietii irakieni au fost atacati", a spus Ahmadinejad.

Ahmadinejad a pus la indoiala, la acea data, versiunea oficiala a unui atac terorist la New York, intreband cum a fost posibil ca cele doua avioane care au lovit World Trade Center sa se deplaseze "fara coordonarea" retelelor de radar si a serviciilor de securitate americane.

Presedintele iranian este cunoscut pentru declaratiile sale surprinzatoare. Intr-una din declaratii el a calificat Israelul drept un microb si a cerut stergerea de pe harta a acestei tari.