Congresul partidului Rusia Unita, ce detine majoritatea absoluta in Parlamentul de la Moscova, l-a ales, astazi, pe Vladimir Putin lider al formatiunii, post ce ii va permite acestuia sa controleze Duma de Stat, in conditiile in care, imediat dupa investirea in functie a noului presedinte Dmitri Medvedev, el urmeaza sa preia conducerea Guvernului. Putin, al carui mandat la Kremlin se incheie luna viitoare, va detine astfel atat controlul Executivului, cat si pe cel al Legislativului, anunta televiziunile de stiri.

Decizia infiintarii postului suprem in partid a fost luata ieri, special pentru Vladimir Putin, in prima zi a congresului, de catre cei 572 de delegati, amendamentul adoptat in unanimitate permitand ca postul suprem sa poata fi ocupat si de persoane ce nu fac parte din partid.

Desi Vladimir Putin a fost unul din fondatorii Partidului Rusia Unita, care l-a sustinut in alegerile parlamentare la ultimul scrutin, el candidand chiar in fruntea listei federale de candidati, iar Rusia Unita s-a declarat a fi partidul lui Putin, actualul lider de la Kremlin a refuzat pana in prezent sa devina membru al acestei formatiuni politice.