Muntenegrenii l-au reales, duminica, pe Filip Vujanovic pentru un nou mandat de presedinte. Partidul care conduce de 17 ani fosta republica iugoslava separata de Serbia acum doi ani, isi pastreaza pozitia, scriu agentiile internationale de presa.

"Am castigat pentru Muntenegru, pentru viitorul nostru mai bun", a declarat Vujanovic in fata a catorva sute de sustinatori, dupa incheierea scrutinului.

Aceasta victorie este un succes important pentru Partidul Democrat al Socialistilor (DPS) al lui Vujanovic si pentru liderul acestuia, premierul Milo Djukanovic, care controleaza viata politica a tarii de 17 ani, scrie AFP.

Potrivit CEMI, o organizatie care a supravegheat scrutinul, Vujanovic a castigat cu 52,3% din voturi in fata candidatului prosarb Andrija Mandic (19,3%) si a candidatului liberal Nebojsa Medojevic (17,7%).

In timpul campaniei electorale, Vujanovic le-a promis alegatorilor sa continue integrarea tarii in Uniunea Europeana si aderarea la NATO.

Vujanovic, in varsta de 53 de ani, de profesie avocat, era marele favorit al prezidentialelor, sondajele anticipand o victorie a acestuia inca din primul tur de scrutin.

Principalii sai adversari, Mandic si Medojevic sperau totusi sa se ajunga la balotaj. Rezultatele oficiale ale scrutinului vor fi anuntate marti de Comisia Electorala Centrala.

Presedintele muntenegrean este ales pentru cinci ani.