Actualul ministru al Culturii din Kosovo, Skender Hyseni, a fost numit joi in functia de ministru al Afacerilor Externe, se precizeaza intr-un comunicat al guvernului, citat de AFP. Hyseni a fost numit de Liga Democratica din Kosovo, partid din coalitia aflata la putere condusa de premierul Hashim Thaci.

Skender Hyseni este o figura politica importanta in Kosovo, acesta fiind un colaborator apropiat al presedinte Ibrahim Rugova in anii '90. De asemenea, el a fost activ pe scena politica din Kosovo de la sfarsitul razboiului din 1998-1999 pana in prezent , participand la diferite conferinte si intalniri internationale consacrate dosarului Kosovo.

Inainte de a deveni ministru al culturii, el a fost purtatorul de cuvant al negociatorilor kosovari albanezi in timpul discutiilor sub egida ONU in legatura cu statutul definitiv al Kosovo.

Provincia separtatista Kosovo si-a proclamat independenta la 17 februarie, fiind recunoscuta de Statele Unite si de principalele tari UE. Serbia, sustinuta de aliatul traditional Rusia, dar si de Romania, se opune vehement acestei independente.