Decizia liderilor NATO este o victorie pentru Ucraina, a afirmat presedintele ucrainean, Viktor Iuscenko. Liderul de la Kiev a afirmat ca "nu s-a platit un pret mic pentru aceasta hotarare, care este istorica". Consiliul NATO a decis astazi ca Ucraina si Georgia sa devina membre ale Aliantei in viitor, dupa indeplinirea tuturor cerintelor.

Liderul de la Kiev a a facut aceasta declaratie in timpul unei conferinte de presa desfasurata in cadrul summitului NATO.

"Nu s-a platit un pret mic, dar s-a ajuns la o decizie istorica", a afirmat Iuscenko, care a multumit statelor din NATO pentru pozitia adoptata.

"Discutiile au fost destul de aprinse", a recunoscut oficialul ucrainean. comentand pe marginea dezbaterilor din cadrul Consiliului NATO pe marginea includerii in Alianta a Georgiei si Ucrainei.

"Aderarea Ucrainei nu este o problema simpla. Suntem o tara cu 47 de milioane de locuitori", a afirmat liderul ucrainean, adaugand ca "pentru Ucraina, este doar o chestiune de timp" inainte de a deveni membru al Aliantei.

"Suntem singura tara care nu face parte din NATO dar care participa la toate misiunile Aliantei", a mai spus Iuscenko, lucru care demonstreaza vonta democratica a fostei republici sovietice.