Avionul Administratiei de la Washington care transporta ziaristii acreditati la Casa Alba, angajati ai echipei prezidentiale si agenti ai Serviciului Secret este retinut la sol pe Aeroportul International Henri Coanda, transmite Washington Post.

Aparatul charter este unul dintre cele 52 de avioane Boeing 777 pe care compania United Airlines le-a retras din circulatie pentru a le inspecta dupa ce s-au semnalat probleme cu sistemele de stingere a incendiilor din zonele cargo. Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro de unul dintre ziaristii americani care a afirmat ca "nu crede ca nu se va gasi rapid o solutie". Jumbo jetul se afla in prezent la Bucuresti, ca parte a flotei aeriene ce a adus delegatia americana la Summitul NATO.

Oficialii companiei United incearca in acest moment sa gaseasca o solutie pentru a nu incurca voiajul european al presedintelui Bush. Exista doua variante luate in calcul: fie deplasarea unei echipe de inspectori la Bucuresti, fie trimiterea aparatului in alta parte pentru a fi verificat inainte de a fi retrimis la Bucuresti. Publicatia americana sustine ca "din fericire pentru toata lumea", liderul de la Casa Alba va parasi Romania doar vineri, inainte de a se indrepta spre Croatia si, dupa aceea, spre Soci, pentru intrevederea cu Vladimir Putin si Dmitri Medvedev.

"Si totusi, poate ar trebui sa cumparam cateva stingatoare de incendiu pentru orice eventualitate", comenteaza publicatia.