Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy confirma, la summitul NATO de la Bucuresti, ca tara sa va trimite un nou batalion in estul Afganistanului, transmite AFP.

Presedintele francez a anuntat ca Vor fi dislocati in zona 700 de militari. Decizia vine dupa ce Canada avertizase ca isi va retrage trupele din acea zona daca nu va primi intariri.

Franta s-a oferit sa trimita un nou batalion in estul Afganistanului, confirmase anterior un purtator de cuvant al NATO la summit-ul Aliantei de la Bucuresti.

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, declarase, saptamana trecuta, ca tara sa va trimite trupe suplimentare in Afganistan. Situatia din Afganistan va fi discutata, joi, la summit-ul NATO de la Bucuresti.

Din cauza acestei decizii, presedintele francez se confrunta cu protestele mai multor parlamentari.

De asemenea, liderul francez a afirmat, dupa discutiile din Consiliul Nord-Atlantic, ca la summit-ul de la Bucuresti Franta si-a reluat locul ce i se cuvine printre aliati.

Intr-o declaratie comuna facuta impreuna cu cancelarul german Angela Merkel, Sarkozy a afirmat ca nimeni din afara NATO nu poate impune Aliantei pe cine ia aliati si pe cine nu. Cei doi lideri s-au referit la opozitia Rusiei fata de integrarea in Alianta a Ucrainei si a Georgiei.