Un inalt diplomat rus a declarat ca Moscova a elaborat planuri in cazul in care Georgia si Ucraina vor primi invitatia sa adere la Planul de actiuni al NATO (MAP), dar a refuzat sa dezvaluie continutul acestor planuri, scrie agentia Utro.

„Desigur, nu vom dezvalui aceste planuri, pentru ca problema nu a fost inca transata, ea ramane „ca un cartof fierbinte” care este pasat de la o masa la alta, dintr-o mana in alta, se dezbate la Bucuresti si in toate celelalte capitale”, a spus directorul despartamentului pentru colaborare paneuropeana din cadrul MAE rus, Serghei Riabov, vorbind la o teleconferinta la Moscova.

„Ce rost are sa dezvalui dinainte cartile, mai ales ca nimeni nu cere de la partenerii nostri sa-si dezvaluie pasii ulteriori. Dar consecinte vor exista, este inevitabil”, a subliniat diplomatul rus. Anterior, ministrul de externe, Serghei Lavrov, a declarat, vorbind in Duma de stat, ca Rusia va reactiona cu siguranta la eventuala aderarea a Georgiei si Ucrainei la Planul de actiuni al NATO, dar ca „nu se va comporta precum un pusti necajit”.