Publicatia americana Forbes a catalogt parlamentul rus drept cel mai bogat din lume, aratand ca in componenta Dumei de stat si a Consiliului federatiei intra nu mai putin de 12 miliardari in dolari. Averea lor cumulata se ridica la 41 miliarde de dolari.

Prima pozitie printre cei mai bogati deputati si senatori rusi este ocupat de senatorul Suleiman Kerimov, reprezentantul Republicii Daghestan si proprietar al companiei Nafta-Moskva. Averea lui a fost evaluata de Forbes la 17,5 miliarde dolari.

Locul secund a fost atribuit tot unui senator si om de afaceri, Gleb Fetisov (3,9 miliarde), care a facut bani in perioada cat a lucrat la Alfa-bank. El este urmat de deputatul Andrei Skoci, cu 3,3 miliarde dolari.

Pe lista publicatiei americane au mai intrat senatorii Dmitri Ananiev (2,3 miliarde), Serghei Pugaciov (2 miliarde), Farhad Ahmedov (1,4), Andrei Komariov (1,3), Vitali Malkin (1 miliard), Andrei Molcianov (4), Vadim Moskovici (1), precum si deputatii Serghei Petrov (1,7) si Aleksandr Skorobogatko (1,4).