Liderul nord-coreean Kim Jong Un a asistat luni la exerciții de contraatac nuclear, trimițând un avertisment clar inamicilor săi, a anunțat marți agenția de știri de stat KCNA, relatează Reuters și AFP.

Kim Jong UnFoto: KCNA via KNS / Associated Press / Profimedia Images

Coreea de Nord a lansat luni mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acțiune spre mare, în largul coastei sale de est, a anunțat armata sud-coreeană.

Exercițiul a inclus „lansatoare de rachete multiple foarte mari”, iar „Kim a lăudat înălțimea de tragere și precizia” rachetelor, care „și-au lovit ținta” la 352 km, potrivit KCNA.

Ca parte a testării sistemului național de management nuclear, forțele sale de artilerie s-au alăturat luni exercițiilor, într-o demonstrație a capacităților nucleare diversificate și a protestului față de exercițiile militare din SUA și Coreea de Sud, a raportat KCNA.

Kim a supravegheat exercițiile de simulare care implică manevrarea trupelor în poziție de contraatac nuclear și tragerea de artilerie cu focoase nucleare simulate, în cazul în care au fost emise alerte de criză nucleară, potrivit KCNA.