Patru germani au depus sâmbătă, 20 aprilie, trandafiri albi în memoria lui Adolf Hitler la casa din Braunau am Inn, în vestul Austriei, unde dictatorul nazist s-a născut în 20 aprilie 1889, apoi unul dintre ei a făcut salutul nazist în timp ce era fotografiat, a transmis poliția austriacă care i-a prins în fapt, relatează The Guardian.

Locuința lui Hitler din AustriaFoto: Volker Preusser / imago stock&people / Profimedia

După ce mult timp au ezitat privind viitorul casei, autoritățile austriece au început anul trecut transformarea ei într-o secție de poliție, un proiect menit să facă imobilul neatractiv și să elimine orice imagine turistică.

Luni, poliția din Austria Superioară, una din cele nouă regiuni ale Austriei, au spus că cei patru germani - două surori și partenerii lor cu vârste de circa 20-30 de ani, au mers sâmbătă la imobil și au depus trandafiri albi la ferestre.

Ei au făcut mai multe fotografii în fața casei, printre care una în care una din femei imita salutul nazist.

O patrulă a poliției a observat grupul și l-a dus la o secție de poliție pentru audieri. Femeia a spus că nu a luat în serios salutul nazist, dar polițiștii au spus că au găsit o conversație cu ceilalți pe telefonul ei mobil în care au împărtășit mesaje și imagini cu tematică nazistă.

Poliția a precizat că va sesiza procurorii pentru suspiciunea de încălcare a legii austriece care interzice simbolurile nazismului.