Joe Biden a sugerat joi că unchiul său a fost mâncat de canibali din Noua Guinee în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, deși documentele oficiale arată că acesta a murit în prăbușirea unui avion în mare, relatează AFP.

Joe BidenFoto: Manuel Balce Ceneta / AP - The Associated Press / Profimedia

Republicanii nu au pierdut ocazia să râdă de noua digresiune extravagantă a președintelui în vârstă de 81 de ani, o ilustrare, potrivit acestora, a declinului său cognitiv.

„Dar da... ăsta este Joe...”, l-a ironizat contul oficial de campanie a lui Donald Trump pe X.

Casa Albă l-a apărat joi pe Joe Biden, spunând că președintele, spunând o poveste de familie, a vrut să-i onoreze pe soldați și veterani.

Joe Biden a adus un omagiu unchiului său în timpul unei vizite în orașul său natal, Scranton, Pennsylvania.

Președintele, care abia dacă avea un an când unchiul său a murit în 1944, a mers la un memorial de război și a atins cu vârful degetelor numele Lt. Ambrose Finnegan, gravat.

Avionul său „a fost doborât în ​​Noua Guinee și nu i-au găsit niciodată cadavrul pentru că erau o mulțime de canibali – pe bune – în acea parte” a insulei oceanice, a spus puțin mai târziu Joe Biden.

Dar site-ul agenției oficiale pentru prizonierii de război americani și persoanele dispărute indică faptul că avionul lui Ambrose Finnegan „s-a prăbușit în mare” în largul coastei Noii Guinee.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a confirmat că unchiul președintelui „și-a pierdut viața când avionul său militar s-a prăbușit în Pacific”, și nu pe uscat.

Dar ea l-a apărat pe Joe Biden, pentru care a-i aduce un omagiu unchiului său a fost un moment „incredibil de emoționant și important”, potrivit purtătorului de cuvânt.