Aeroportul Internaţional Dubai a deviat temporar zborurile care trebuiau să aterizeze marţi seară din cauza unei ploi puternice care a inundat pistele, scriu Reuters și News.ro.

Avioane pe ​aeroportul internaţional din DubaiFoto: GIUSEPPE CACACE / AFP / Profimedia

Operaţiunile pe aeroport au fost suspendate total timp de 25 de minute, marţi, din cauza unei furtuni. Cel puţin 21 de zboruri de plecare şi 24 de zboruri de sosire au fost anulate în cursul zilei, iar trei zboruri au fost redirecţionate către alte aeroporturi.

Măsura devierii curselor care urmau să aterizeze la Dubai rămâne în vigoare până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice, a anunţat marţi Aeroportul. Pe de altă parte, plecările vor continua să fie operate.

Aeroportul din Dubai este cel mai aglomerat din lume pentru călătorii internaţionale.

Oraşul-emirat este afectat de inundaţii majore în urma unor precipitaţii abundente. Marţi au căzut peste 120 de litri de ploaie pe metrul pătrat, ceea ce reprezintă media anuală tipică în această ţară deşertică. În următoarele ore sunt aşteptate şi mai multe precipitaţii, potrivit SkyNews. Casele şi drumurile au fost inundate, iar maşini parţial scufundate au fost abandonate de proprietari. Pista de pe Aeroportul Internaţional din Dubai a fost, de asemenea, inundată, în timp ce avioanele îşi croiau drum pe pistă în jurul a ceea ce arăta mai degrabă ca un lac.

Precipitaţii abundente şi în alte părţi ale Emiratelor Arabe Unite (EAU), o federaţie formată din şapte emirate - Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah şi Fujairah.