Șeful Statului Major al forțelor israeliene (IDF), generalul-locotenent Herzi Halevi, într-o declarație de la baza aeriană Nevatim, spune că atacul iranian cu rachete și drone asupra Israelului „va fi întâmpinat cu un răspuns”, potrivit Times of Israel.

Generalul-locotenent Herzi Halevi (centru)Foto: IDF / UPI / Profimedia

„Iranul a vrut să afecteze capacitățile strategice ale statului Israel - este ceva ce nu s-a mai întâmplat înainte. Am fost pregătiți pentru operațiunea 'Scutul de Fier' - pregătire care a făcut ca Iranul să întâlnească și superioritatea noastră aeriană”, spune el.

„Lunea trecută, am văzut ce se organiza și credem că statul Israel este foarte puternic și știe cum să facă față singur, dar cu o amenințare atât de numeroasă suntem întotdeauna fericiți să avem [Statele Unite] alături de noi”, spune Halevi.

„Privim înainte, ne gândim la pașii noștri, iar această lansare a atâtor rachete, rachete de croazieră și UAV-uri pe teritoriul statului Israel va fi întâmpinată cu un răspuns”, adaugă el.

Baza aeriană Nevatim a fost lovită în atacul cu rachete iranian, iar IDF a raportat pagube minore la infrastructură.

Numele operațiunii IDF de contracarare a atacului iranian cu drone și rachete de sâmbătă se numește „Scutul de Fier”, precizează armata.