O persoană a murit şi alte şapte au fost rănite după ce pilonul unui teleferic s-a prăbușit în apropierea staţiunii turceşti Antalya, au anunţat vineri autorităţile, relatează AFP.

accident teleferic TurciaFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Elicoptere echipate cu camere de vedere pe timp de noapte au fost chemate pentru a salva 184 de persoane rămase blocate în cabinele telefericului, a declarat primarul oraşului Antalya, Muhittin Bocek, într-un comunicat, potrivit Agerpres.

"Echipele noastre de specialişti sunt la faţa locului. Dacă vrea Allah, îi vom salva pe toţi în scurt timp", a declarat Bocek.

Ministrul turc de interne, Ali Yerlikaya, a declarat că decesul şi rănile s-au produs atunci când una dintre cabinele telefericului Sarisu-Tunektepe a căzut într-o zonă stâncoasă după prăbuşirea pilonului.

Cinci persoane care se aflau în cabină au fost evacuate cu elicopterul, în timp ce alte două încă aşteaptă să fie salvate, a indicat el pe reţeaua socială X.

Aproximativ 110 salvatori au fost trimişi la locul accidentului, a precizat Yerlikaya, în timp ce alţi specialişti în alpinism au fost trimişi cu avionul din alte regiuni ale Turciei.

Un grup de 10 deputaţi din opoziţiei s-a deplasat, de asemenea, la faţa locului pentru a "investiga în detaliu accidentul", a declarat Ozgur Ozel, preşedintele Partidului Republican al Poporului (CHP).