Trei palestinieni au fost uciși astăzi în Cisiordania, în urma unor raiduri militare și a unor raiduri ale coloniștilor, potrivit Sky News.

Trupele israeliene într-un raid în CisiordaniaFoto: Zain JAAFAR / AFP / Profimedia

Forțele israeliene au declarat că împușcat mortal doi palestinieni, inclusiv un membru al ramurii armate a Hamas, în timpul unor raiduri.

În același timp, Ministerul palestinian al Sănătății a raportat că cel puțin o persoană a fost ucisă într-un atac violent al coloniștilor israelieni în apropiere de Ramallah.

Armata israeliană a declarat că Mohammad Omar Daraghmeh, care a fost descris ca fiind șeful infrastructurii Hamas în zona Tubas, a fost ucis în timpul unui schimb de focuri cu forțele de securitate.

Aceasta a precizat că în vehiculul său au fost găsite mai multe arme și echipamente de tip militar, inclusiv puști automate.

Hamas a confirmat moartea lui Daraghmeh și apartenența acestuia la Brigăzile Al Qassam, organizația sa armată.

Agenția oficială palestiniană de știri WAFA a declarat că un alt bărbat a fost ucis de forțele israeliene care efectuau un raid în tabăra de refugiați al Far'a din Tubas.

Hamas a deplâns moartea bărbatului, dar nu l-a revendicat ca membru.

Armata a declarat că forțele care au efectuat operațiunea au deschis focul asupra palestinienilor care au aruncat dispozitive explozive și au ucis un bărbat despre care a spus că a încercat să le atace.

Israelul a intensificat raidurile militare în Cisiordania de când a lansat operațiunea în Gaza.