Cunoscutul creator de modă italian Roberto Cavalli a murit, vineri, la vârsta de 83 de ani, relatează AFP și La Repubblica.

Roberto Cavalli a muritFoto: SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia

Agenția italiană ANSA a precizat că acesta a murit în locuința sa din Florența (centru), după o lungă boală.

Acesta lasă în urma sa șase copii, printre care si cel mai mic Giorgio, care un peste un an. Alături de el s-a aflat în ultimele ore, ca și în ultimii cincisprezece ani, partenera sa, Sandra.

Cavalli a început să se dedice modei de la o vârstă foarte fragedă și în 1970 și-a creat propriul brand, care s-a remarcat prin creativitatea și impactul asupra podiumurilor, făcând uz în mod extensiv de broderie și blană.

El a inventat şi a brevetat o tehnică de imprimare pe piele, care a cucerit marile case de modă, precum Hermès şi Cardin.

Creaţiile lui Roberto Cavalli sunt vândute în peste 50 de ţări şi includ lenjerie intimă, pantofi, ceasuri şi parfumuri.

Designer al vedetelor din anii 1970 precum Brigitte Bardot sau Sophia Loren, pentru care a creat ţinute dezvăluind cu generozitate pielea şi formele, a continuat să seducă vedete din generaţiile mai recente, de la Kim Kardashian la Jennifer Lopez.

Cavalli iubea maşinile Ferrari, trabucurile mari şi cămăşile mulate larg deschise pe un bust bronzat mereu. S-a căsătorit cu o finalistă Miss Univers, deţinea un elicopter violet şi o podgorie în Toscana şi petrecea alături de elita de la Hollywood.

Marea lui muză a fost considerată Naomi Campbell, potrivit News.ro.

Brandul Roberto Cavalli a fost vândut în 2015.

S-a născut și a crescut în Florența, un oraș pe care l-a iubit; bunicul său, Giuseppe Rossi, a fost un faimos pictor Macchiaiolo, în timp ce tatăl său Giorgio a fost ucis de Wehrmacht în 1944, în Cavriglia.