Oficiali israelieni s-au întâlnit astăzi cu un comandant CENTCOM al SUA pentru a discuta despre pregătirea armatei pentru „operațiuni defensive și ofensive”, potrivit Sky News.

Generalul Michael Erik KurillaFoto: Andrea Notte / AP / Profimedia

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, s-a întâlnit în această după-amiază cu generalul Michael Erik Kurilla la baza aeriană Hatzor.

„Suntem pregătiți în apărare, și la sol, și în aer, suntem în strânsă cooperare cu vecinii și prietenii pentru a preveni un prejudiciu pentru Israel și vom ști cum să răspundem”, a declarat Gallant după întâlnire.

Generalul Kurilla s-a întâlnit apoi cu șeful Statului Major al armatei israeliene, generalul-locotenent Herzi Halevi.

Într-o postare pe X, Forțele de Apărare ale Israelului au declarat că cei doi „au finalizat o evaluare cuprinzătoare a situației cu oficialii Forțelor israeliene cu privire la pregătirea pentru operațiuni defensive și ofensive în toate scenariile”.

„FDI continuă să monitorizeze îndeaproape ceea ce se întâmplă în Iran și pe diferite arene, pregătindu-se în mod constant pentru a face față amenințărilor existente și potențiale în coordonare cu Forțele Armate ale Statelor Unite”, a declarat generalul-locotenent Halevi.

Ieri, armata israeliană a declarat că este pregătită să apere țara și să riposteze în cazul în care Iranul ripostează la un atac aerian mortal asupra Consulatului iranian din Siria.

„Un atac direct al Iranului va necesita un răspuns israelian adecvat împotriva Iranului”, i-a spus Gallant secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, potrivit unor declarații publicate de biroul său.Pentagonul a precizat că cei doi au discutat despre angajamentul „de fier” al Statelor Unite față de securitatea Israelului împotriva amenințărilor din partea Iranului și a reprezentanților săi.