​Două fete de 15 și 16 ani și un băiat de 15 ani din landul Renania de Nord-Westfalia, din nord-vestul Germaniei, au fost arestați preventiv de către autoritățile germane sub suspiciuni că plănuiau comiterea unui atac terorist, relatează AFP.

Poliţia germanăFoto: Lenthe-Medien/Linder / imago stock&people / Profimedia

Arestările au avut loc în weekendul de Paștele catolic, 30-31 martie, dar au fost comunicate public vineri de parchetul din Dusseldorf.

Procurorii îi acuză pe cei trei că „au planificat un atac terorist de motivație islamistă și că au recunoscut că sunt gata să-l comită”.

Germania a înăsprit deja măsurile de securitate în așteptarea Campionatului European de Fotbal, care începe pe 14 iunie.

Circa 2,7 milioane de suporteri sunt așteptați să fie prezenți pe stadioane în timpul turneului, în timp ce autoritățile estimează că alte 12 milioane vor sosi în Germania pentru a se bucura de experiența turneului și vor urmări meciurile în piețele publice unde vor fi instalate ecrane uriașe.

„Pentru EURO, pregătim forțele de securitate pentru a acționa mai puternic și ne pregătim pentru posibile amenințări”, a declarat ministra de interne. „În timpul turneului, vom desfășura controale temporare la toate frontierele Germaniei pentru a preveni intrarea în țară a unor persoane violente”, a precizat Nancy Faeser.