Patru ofițeri de poliție din Chicago au tras aproape 100 de focuri de armă în mai puțin de un minut într-un suspect, după ce bărbatul a deschis focul asupra lor în timpul unei opriri în trafic luna trecută, potrivit unui raport al biroului civil de monitorizare a poliției, relatează Reuters.

Politia ChicagoFoto: Kyle Mazza / Zuma Press / Profimedia

Incidentul probabil va alimenta o dezbatere națională de lungă durată despre uzul de forță al polițiștilor și relațiile rasiale din Statele Unite.

Șoferul afro-american Dexter Reed Jr. a fost oprit în trafic, fiind bănuit că nu purta centura de siguranță.

Un ofițer a fost împușcat în încheietura mâinii după ce Reed a părut să inițieze un schimb de focuri de armă, se arată în raport. Reed, în vârstă de 26 de ani, a fost declarat mort la spital, iar o armă a fost recuperată de pe scaunul pasagerului din față.

Biroul a publicat o înregistrare video de pe bodycam care îl arată pe Reed sfidând ordinele ofițerilor care îi cereau să deschidă portiera și nu să-și coboare geamul. Apoi se aude o serie lungă de împușcături.

„Examinarea înregistrărilor video și a rapoartelor inițiale pare să confirme că domnul Reed a tras primul, lovindu-l pe ofițer, iar patru ofițeri au răspuns. Dovezile preliminare disponibile confirmă, de asemenea, că ofițerii au răspuns focului de aproximativ 96 de ori într-o perioadă de 41 de secunde, inclusiv după ce dl. Reed a ieșit din vehicul și a căzut la pământ”, se arată în raport.