Muzeul de Artă Veche și Nouă (Mona) din Tasmania este obligat de un tribunal să permită bărbaților să viziteze o expoziție de artă destinată exclusiv femeilor, după ce un bărbat căruia i-a fost interzisă intrarea a dat în judecată instituția pentru discriminare, relatează Sky News.

Muzeul de Artă Veche și Nouă (Mona) din Tasmania Foto: Peter Ptschelinzew / Alamy / Alamy / Profimedia

Ladies Lounge din Australia a fost conceput să ofere femilor mâncare și băuturi de lux într-un cadru „opulent”, care include expoziții de lucrări de artă.

S-a deschis în 2020 la Muzeul de Artă Veche și Nouă (Mona) din Tasmania, contrabalansând o istorie în care femeile erau excluse din pub-urile din țară.

Jason Lau i-a dat în judecată pe organizatori după ce i s-a refuzat intrarea în aprilie anul trecut din cauză că era bărbat. Un complet de judecată civil a dat o decizie în favoarea sa marți.

Muzeul are acum termen de 28 de zile să dea curs hotătârii și să nu mai interzică intrarea persoanelor care nu se identifică drept femei.

Kirsha Kaechele, artista și curatorul din spatele expoziției, a susținut că Ladies Lounge a fost un „răspuns la experiența trăită de femeile cărora li s-a interzis să intre în anumite spații de-a lungul istoriei”, potrivit deciziei instanței.