Părinții unui adolescent american condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea a patru elevi de la liceul său în 2021 cu o armă pe care i-o dăduseră au fost condamnați marți la pedepse cuprinse între 10 și 15 ani de închisoare pentru omor prin imprudență, o premieră în Statele Unite, potrivit AFP.

Politie SUA interventieFoto: Hotnews

Mama, Jennifer Crumbley, și tatăl, James Crumbley, au fost găsiți vinovați în două procese separate, în februarie și martie.

„Aceste verdicte confirmă acțiunile repetate, sau lipsa de acțiuni, care ar fi putut opri o catastrofă iminentă”, a declarat judecătoarea Cheryl Matthews, de la Tribunalul Pontiac, care i-a condamnat la aceeași pedeapsă de „10 până la 15 ani de închisoare”, minus cei doi ani și jumătate de detenție preventivă deja executați.

Ethan Crumbley, care avea 15 ani în momentul comiterii crimelor, a fost judecat ca adult și condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitatea de eliberare anticipată, de către un tribunal din comitatul Oakland.

El a pledat vinovat în octombrie 2022 că a luat pistolul Sig Sauer de 9 mm oferit de părinții săi ca un cadou de Crăciun anticipat la liceul său din Oxford, cu 50 de gloanțe în rucsac, și că i-a împușcat pe elevi.

Ethan Crumbley a ucis două fete și doi băieți cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani și a rănit alți șase elevi și un profesor.