O explozie a avut loc marți la o centrală hidroelectrică din Bargi, în nordul Italiei, ucigând cel puțin patru persoane, în timp ce cinci persoane sunt date dispărute, relatează AFP.

ambulanta ItaliaFoto: Salvatore Cavalli/SOPA Images/Sh / Shutterstock Editorial / Profimedia

UPDATE 20:20 Bilanțul exploziei de la hidrocentrală a crescut de la trei morți și patru persoane dispărute la patru morți și cinci persoane dispărute

Grupul Enel a declarat că un incendiu a izbucnit la unul dintre transformatoarele sale de la hidrocentrala din Bargi, aproape de Bologna, la începutul după-amiezii.

Marco Masinara, primarul orașului din apropiere, Camugnano, a declarat că au fost găsite trei cadavre, în timp ce patru persoane au fost date dispărute, iar trei au fost „rănite grav” și au fost transportate la spital.

El a adăugat că bilanțul este „în curs de actualizare”.

Enel a spus că a evacuat muncitorii de la fața locului.

Masinara a spus că un incendiu a izbucnit sub nivelul solului, adăugând că „centrala este toată sub nivelul lacului, la aproximativ 30 de metri adâncime”.

Anterior, Maurizio Fabbri, un oficial local, a declarat că trupuri neînsuflețite au fost găsite de echipele de salvare după o explozie la o centrală hidroelectrică din Bargi.

Pompierii au declarat mai devreme că o explozie a avut loc în jurul orei 15.00 (13.00 GMT) la un baraj de pe Lacul Suviana, care este unul dintre cele trei lacuri artificiale care alimentează centrala electrică.