În timp ce milioane de americani se pregătesc să urmărească luni eclipsa totală de soare - un eveniment descris de NASA ca fiind rar și "spectaculos" - fenomenul va contribui, de asemenea, la creșterea economiilor locale, scrie publicația americană Business Insider.

Eclipsa de soareFoto: Profimedia

Diferite industrii sunt pregătite să beneficieze de milioanele de turiști care se vor îndrepta spre orașele din Texas, Ohio și New York, care oferă cele mai bune priveliști ale inelului din jurul soarelui.

Potrivit NASA, eclipsa din acest an ar urma să dureze între trei și patru minute, mai mult decât ultima eclipsă de soare din 2017.

Eclipsa va începe deasupra PacificuluiI de Sud și este de așteptat să ajungă pe coasta Pacifică a Mexicului în jurul orei 11:07, ora Pacificului, înainte de a intra în Statele Unite prin Texas, scrie ȘtirileProtv.ro.

Eclipsa va traversa apoi state precum Oklahoma, Arkansas, Missouri și Tennessee, apoi va continua prin Illinois, Kentucky și până pe coasta atlantică a Newfoundland, Canada, în jurul orei 17:16 (ora Newfoundland).

Până la 3,7 milioane de persoane urmează să se deplaseze pe traseul eclipsei, alăturându-se celor 31 de milioane de persoane care locuiesc deja de-a lungul acestei porțiuni, potrivit previziunilor făcute de site-ul de urmărire a eclipselor Great American Eclipse, scrie Business Insider.

Se așteaptă ca vizitatorii să cheltuiască mult: Ei vor cheltui până la 1,6 miliarde de dolari pe cazare, activități, mâncare și benzină, estimează compania de consultanță economică Perryman Group din Texas.

Iată câteva dintre industriile care vor avea mari creșteri de pe urma eclipsei de luni.

Eclipsa de soare a umplut hotelurile și airbnb-urile

Lanțul hotelier economic Super 8 are peste 300 de locații în interiorul traseului în care poate fi văzută eclipsa totală, potrivit New York Times. Aproximativ 100 dintre aceste hoteluri erau vândute pentru duminică sau luni, potrivit site-ului lanțului hotelier.

O filială Super 8 de două stele din Grayville, Illinois, anunță camere între 765 și 949 de dolari de duminică până marți.

Ochelari speciali

Oamenii își pot afecta permanent vederea dacă se uită direct în soare în timpul unei eclipse, așa că NASA recomandă ochelari specifici pentru filtrarea soarelui. Iar asta a dus la vânzări uriașe pentru unii producători de ochelari.

American Paper Optics, cu sediul în Tennessee, cel mai mare producător din țară de ochelari de protecție pentru eclipsă, a înregistrat un salt mare al vânzărilor, comparativ cu ultima eclipsă totală din 2017, scrie BI.

"Am livrat deja aproximativ 70 de milioane de ochelari și bănuiesc că mă voi apropia chiar de 75 de milioane până săptămâna viitoare", a declarat proprietarul companiei.

Și restaurantele și cafenelele sunt de așteptat să beneficieze din plin de pe urma acestui eveniment.