Ed Dwight, veteranul pioner care a fost primul candidat astronaut de culoare al Americii, este programat să facă în sfârșit prima călătorie în spațiu la vârsta de 90 de ani. Blue Origin, compania spațială fondată de Jeff Bezos, a anunțat că Dwight va face parte din echipajul de șase persoane de la bordul viitorului zbor New Shepard, aventurându-se dincolo de atmosfera Pământului, scrie Space.com.

Ed DwightFoto: Chris Pizzello / AP / Profimedia

Dwight, care a fost selectat inițial de președintele John F. Kennedy în 1961 ca candidat inaugural pentru astronaut de culoare al națiunii, nu a avut niciodată ocazia să-și împlinească visul de a călători în spațiu. În ciuda calificărilor și a laudărilor sale extinse, inclusiv a fost invitat să se alăture programului pilot de testare al lui Chuck Yeager, Dwight nu a fost ales să se alăture Corpului Astronauților. De atunci și-a dedicat viața sculpturii, folosindu-și arta pentru a descrie poveștile istoriei negre.

Îl însoțesc pe Dwight în această călătorie istorică alți cinci membri ai echipajului, inclusiv capitalistul de risc Mason Angel și producătorul de bere francez Sylvain Chiron. Fiecare membru va transporta o carte poștală în spațiu în numele fundației Blue Origin, Club for the Future.

Deși Blue Origin nu a dezvăluit costul experienței pentru ceilalți membri ai echipajului, zborul lui Dwight este sponsorizat de Space for Humanity și de Jaison and Jamie Robinson Foundation, permițându-i să se îmbarce gratuit în această călătorie importantă.

Acest anunț marchează al șaptelea zbor uman pentru programul New Shepard, demonstrând angajamentul Blue Origin de a avansa în explorarea spațiului, în ciuda eșecurilor, cum ar fi eșecul termostructural experimentat într-un zbor anterior fără echipaj. Data pentru zborul viitor nu a fost încă dezvăluită.