Rusia a evacuat aproximativ 2.000 de persoane din casele lor din orașul rus Orsk, au declarat sâmbătă oficialii ruși, la o zi după ce un baraj aflat pe râul Ural s-a rupt, scrie Reuters. Agențiile locale au citat procuratura locală care a afirmat că barajul a fost spart din cauza întreținerii proaste.

Inundații în RusiaFoto: Handout / AFP / Profimedia

Guvernul regional a declarat că oamenii au fost evacuați din orașul cu 230.000 de locuitori, lângă granița Rusiei cu Kazahstanul, după ce mii de case au fost inundate în zonă, a informat agenția de presă TASS.

Imaginile video publicate de ministerul serviciilor de urgență au arătat cum rezidenții sunt ajutați să urce în bărcile de salvare purtând veste de salvare. Vineri, autoritățile locale din regiunea Orenburg din munții Urali, unde se află Orsk, au cerut locuitorilor comunităților de pe malul râului să evacueze după ruperea barajului.

Agențiile au citat procuratura locală că a afirmat că barajul a fost spart din cauza întreținerii proaste. Un șir de provincii rusești din Siberia și Urali și părțile vecine ale Kazahstanului au fost afectate de inundații în ultimele zile.

Președintele kazah Kassym-Jomart Tokayev a declarat că inundațiile ar putea fi cel mai mare dezastru natural din Kazahstan, în termeni de amploare și impact, din ultimii 80 de ani.