Taiwanul este zguduit în mod regulat de cutremure din cauza poziției sale pe Inelul de Foc al Pacificului, scrie CNN.

Inelul de Foc al PacificuluiFoto: Wikipedia - Public domain

Un cutremur de 7.4 a lovit miercuri Taiwanul, cel mai mare din ultimii 25 de ani, scrie site-ul televiziunii americane de știri. În această parte de lume în care se află și Taiwanul se află cei mai activi vulcani din lume. De asemenea, este locul unde se produc cele mai multe cutremure, deoarece plăcile tectonice se împing una împotriva celeilalte, provocând eliberări bruște de energie care au ca rezultat cutremure, scrie sursa citată.

"Inelul" se întinde de-a lungul unui arc de 40.000 de kilometri, de la limita plăcii Pacificului, la plăci mai mici, cum ar fi cea a Mării Filipinelor, până la plăcile Cocos și Nazca, care mărginesc marginea Oceanului Pacific.

Oamenii cei mai expuși riscului de erupții vulcanice și cutremure trăiesc în locurile care se află de-a lungul inelului de foc, inclusiv Chile, Japonia, coasta de vest a SUA, Insulele Solomon, până la coasta de vest a Americii de Nord și de Sud.

Șapte morți fuseseră înregistrați până miercuri, în jurul orei 11 (ora României), peste 700 de răniți și sute de clădiri dărâmate.