Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade a zguduit miercuri Taiwanul, cel mai puternic seism care a lovit insula în ultimii 25 de ani, relatează Reuters. Cel puțin patru persoane au murit și zeci au fost rănite. O alertă de tsunami a fost emisă pentru sudul Japoniei și Filipine, care a fost ulterior ridicată.

Taiwanul, lovit de un cutremur puternic de peste 7 gradeFoto: AFP / AFP / Profimedia

Guvernul taiwanez a anunțat că patru persoane au murit în Hualien, un comitat montan și slab populat din estul țării, unde a fost localizat epicentrul seismului, iar peste 50 au fost rănite.

Cel puțin 26 de clădiri s-au prăbușit, mai mult de jumătate în Hualien, iar aproximativ 20 de persoane sunt blocate sub dărâmături și operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, a precizat guvernul.

Posturile de televiziune din Taiwan au prezentat imagini cu clădiri înclinate în Hualien, unde cutremurul s-a produs chiar în largul mării, în jurul orei 8.00 dimineața, în timp ce oamenii se îndreptau spre muncă și școală.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 15,5 km (9,6 mile), potrivit Administrației Centrale de Meteorologie din Taiwan.

„A fost foarte puternic. Am simțit ca și cum casa urma să se dărâme", a declarat Chang Yu-Lin, în vârstă de 60 de ani, angajat al unui spital din Taipei.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu momentul în care pâmântul începe să se zguduie, surprins de o cameră de bord montată pe o mașină care se deplasa pe o autostradă.