Autoritățile locale din Istanbul au anunțat marți că 29 de persoane au murit după o explozie și un incendiu izbucnite în timpul lucrărilor de renovare efectuate la un club de la subsolul unei clădiri din zona centrală a orașului, scriu Reuters și CNN Turk.

Incendiu la Istanbul Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 13:00 în Șișli, un cartier central din Istanbul, cu hoteluri de lux, magazine de modă și centre comerciale.

Potrivit CNN Turk, se presupune că o explozie a avut loc lângă scena clubului de noapte Masquerade, situat la subsolul unei clădiri de apartamente cu 16 etaje. Clubul era închis pentru Ramadan, în timp ce era renovat.

Bilanțul morților a crescut constant de la 10 la 15 și apoi 29, alte persoane fiind rănite, inclusiv una în stare critică, potrivit primarului Ekrem İmamoğlu, care a sosit la locul incidentului.

Guvernatorul Istanbulului, Davut Gül, a declarat că cei care și-au pierdut viața erau cel mai probabil muncitori implicați în lucrările de renovare și angajați ai clubului de noapte, care nu era în prezent operațional.

Gül a precizat că va fi examinată și posibilitatea unei neglijențe în timpul renovărilor, adăugând că imobilul avea o licență din 1987 și că aceasta fusese reînnoită de două ori.

O anchetă judiciară a fost inițiată de Procuratura Generală din Istanbul în legătură cu incendiul, trei procurori fiind desemnați pentru a se ocupa de caz.

Potrivit CNN Turk, a fost deja emisă o ordonanță de reținere pentru cinci suspecți în ceea ce privește incidentul, inclusiv trei funcționari de la locul de muncă, managerul responsabil și o persoană responsabilă de lucrările de renovare.