Armata israeliană a anunțat că a ucis un comandant Hezbollah într-un atac aerian desfășurat duminică asupra unui vehicul în Liban, identificându-l drept Ismail Al-Zin, comandant al unității de rachete antitanc din cadrul Forțelor Radwan ale Hezbollah, relatează Reuters.

Funeraliile unui membru Hezbollah ucis în confruntările cu IsraelFoto: Bruno Thevenin / Sipa Press / Profimedia

„Al-Zin a fost o sursă semnificativă de cunoștințe cu privire la rachetele antitanc și a fost responsabil pentru zeci de atacuri cu rachete antitanc împotriva civililor, comunităților și forțelor de securitate israeliene”, a precizat armata israeliană.

O sursă apropiată de Hezbollah a spus că Al-Zin nu este o personalitate de rang înalt, dar a confirmat că era membru în unitatea sa de elită Radwan.

Israelul a ucis aproximativ 25 de membri ai unității, inclusiv cel puțin trei comandanți, cum ar fi Wissma Tawil, un ofițer superior Hezbollah care a jucat un rol important în coordonarea operațiunilor grupării în sudul Libanului.

Hezbollah a început să lanseze rachete din vârfurile dealurilor și din satele din sudul Libanului asupra Israelului pe 8 octombrie, în sprijinul aliatului său palestinian Hamas, care a efectuat un atac transfrontalier în Israel în ziua precedentă.

Bombardamentele Israelului asupra Libanului a ucis aproape 270 de luptători Hezbollah, dar a ucis și aproximativ 50 de civili - inclusiv copii, medici și jurnaliști.

SUA și alte țări au căutat să asigure o rezoluție diplomatică pentru a opri ciocnirile dintre Hezbollah și Israel. Hezbollah a spus că nu va opri focul înainte de implementarea armistițiului în Gaza.