Armata israeliană a anunțat duminică efectuarea un atac aerian împotriva unui centru de comandă operat de gruparea teroristă Jihadul Islamic în curtea spitalului Al-Aqsa din Fâșia Gaza, relatează Reuters.

Atac israelian lângă spitalul Al-Aqsa Foto: AFP / AFP / Profimedia

„Centrul de comandă și teroriștii au fost loviți cu precizie, cu scopul de a minimiza daunele aduse civililor din zona spitalului”, a spus armata. „Clădirea spitalului Al-Aqsa nu a fost deteriorată și funcționarea sa nu a fost afectată”.

În schimb, oficialii palestinieni din domeniul sănătăţii şi presa care apariține de Hamas au declarat că atacul a lovit mai multe corturi în interiorul spitalului Al-Aqsa, ucigând patru persoane şi rănind mai multe, inclusiv cinci jurnalişti.

Israelul afirmă că spitalele din Gaza sunt folosite de Hamas și alte grupuri militante drept baze și a lansat videoclipuri și imagini care susțin afirmația. Hamas și personalul medical neagă acest lucru.

Cel puțin 77 de palestinieni au fost uciși în Gaza în ultimele 24 de ore, au declarat duminică autoritățile din domeniul sănătății. Atacurile israeliene vin într-o moment în care Egiptul găzduiește o delegație israeliană pentru o nouă rundă de discuții în încercarea de a agrea un armistițiu cu conducătorii Hamas din Gaza.

Peste 32.000 de palestinieni au fost uciși în ofensiva militară a Israelului în Gaza începând cu 7 octombrie, potrivit autorităților sanitare.

Războiul a izbucnit după ce luptătorii Hamas au trecut granița și au atacat comunitățile din sudul Israelului, ucigând 1.200 de oameni și răpind 253 de ostatici.