O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării împotriva spionajului, a relatat joi presa de stat KCNA, citată de Reuters.

Serghei Narîşkin, șeful spionajului din RusiaFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Directorul biroului, Serghei E. Narîșkin, și ministrul nord-coreean al Securității de Stat, Ri Chang Dae, s-au informat reciproc cu privire la situația internațională și regională în ceea ce privește peninsula coreeană și Rusia, potrivit KCNA.

În timpul vizitei, oficiali ai biroului de informații și ai ministerului au purtat, de asemenea, discuții la nivel de lucru, a adăugat KCNA.

Cele două părți au discutat, de asemenea, despre impulsionarea în continuare a cooperării pentru a face față „mișcărilor de spionaj și complot din ce în ce mai numeroase ale forțelor ostile”, a precizat agenția de știri de stat.

O delegație nord-coreeană aflată în vizită în Vietnam, condusă de Kim Song Nam, director al departamentului internațional al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, aflat la putere, s-a întâlnit marți la Hanoi și cu Truong Thi Mai, membru permanent al secretariatului comitetului central al Partidului Comunist din Vietnam.

Cei doi au discutat despre consolidarea cooperării și îmbunătățirea relațiilor, potrivit KCNA.

Întâlnirile au loc în contextul în care Coreea de Nord încearcă să își extindă angajamentul diplomatic după blocarea COVID-19.