Preşedintele Joe Biden a promis că va vizita Baltimore ”cât mai curând posibil” şi a cerut echipei sale să "mişte cerul şi pământul" pentru a "reconstrui podul cât mai curând posibil din punct de vedere uman", după ce structura lungă de 2,6 kilometri s-a prăbuşit marţi, transmite Sky News.

Joe BidenFoto: Alex Brandon / AP / Profimedia

"Oameni din Baltimore, suntem alături de voi", a declarat preşedintele american Joe Biden, adăugând că operaţiunea de căutare şi salvare este o "prioritate absolută".

Cele şase persoane dispărute, considerate deja a fi decedate, au fost raportate anterior ca fiind muncitori în construcţii care se aflau pe pod şi reparau gropi.

Căutările au fost suspendate pe timpul nopţii şi vor fi reluate la primele raze ale soarelui, însă reprezentanţii Gărzii de Coastă americane şi ai poliţiei statului Maryland au declarat că, pe baza temperaturii scăzute a apei şi a timpului scurs de la prăbuşirea podului, există puţine şanse, dacă nu chiar niciuna, ca cei şase să fie găsiţi în viaţă.

Iniţial, opt persoane au fost date dispărute, două dintre ele fiind salvate din apă.

Unul dintre ei este descris ca fiind în "stare foarte gravă" la spital, în timp ce celălalt nu a fost rănit.

Între timp, preşedintele american a declarat că guvernul federal va acoperi "costul total" al reconstrucţiei podului. El a spus că s-ar putea să pară că o companie privată este responsabilă pentru dezastru, dar guvernul său "nu va aştepta" pentru a începe procesul de reconstrucţie.

Joe Biden a declarat reporterilor de la Casa Albă: "Intenţia mea este ca guvernul federal să plătească întregul cost al reconstrucţiei podului şi mă aştept ca Congresul să sprijine efortul meu." (news.ro)