Germania va înăspri măsurile de securitate pe perioada EURO 2024, care începe pe 14 iunie, iar printre aceste măsuri se numără introducerea de controale temporare la frontiere, a declarat marți ministra de interne Nancy Faeser, citat de Reuters.

UEFA Euro 2024Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Circa 2,7 milioane de suporteri sunt așteptați să fie prezenți pe stadioane în timpul turneului, în timp ce autoritățile estimează că alte 12 milioane vor sosi în Germania pentru a se bucura de experiența turneului și vor urmări meciurile în piețele publice unde vor fi instalate ecrane uriașe.

„Pentru EURO, pregătim forțele de securitate pentru a acționa mai puternic și ne pregătim pentru posibile amenințări”, a declarat ministra de interne.

„În timpul turneului, vom desfășura controale temporare la toate frontierele Germaniei pentru a preveni intrarea în țară a unor persoane violente”, a precizat Nancy Faeser.

Germania are deja implementate controale temporare la granițele cu Cehia, Austria și Elveția, măsură implementată pentru a combate traficul de migranți.

Acestea ar putea fi extinse, dar ministrul de interne nu a oferit detalii specifice despre cum vor fi implementate măsurile de securitate pe durata Campionatului European.

Anunțul oficialilor germani vine după atacul armat care a ucis 139 de persoane în Moscova. Serviciile de informații occidentale au pus atacul pe seama grupării teroriste Statul Islamic, iar unele state, precum Franța, au ridicat gradul de alertă teroristă.