Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după ce poliţia federală i-a confiscat paşaportul şi i-a arestat pe doi foşti asistenţi suspectaţi că ar fi pus la cale o lovitură de stat, a declarat luni avocatul lui Bolsonaro, informează Reuters.

Bolsonaro, vizat de perchezitiiFoto: Eraldo Peres / AP / Profimedia

Şederea lui Bolsonaro din 12-14 februarie la ambasada Ungariei a fost raportată pentru prima dată de New York Times pe baza imaginilor camerelor de securitate din interiorul ambasadei, citează Agerpres.

Episodul ridică semne de întrebare cu privire la planurile fostului preşedinte, care se confruntă cu multiple anchete penale în Brazilia, în urma cărora au fost deja închişi mai mulţi membri din cercul său de apropiaţi.

Poliţia braziliană nu ar putea aresta un politician care stă la o ambasadă străină, notează Reuters.

Avocatul lui Bolsonaro, Fabio Wajngarten, a declarat pe reţelele de socializare că fostul preşedinte a petrecut două zile găzduit în ambasada Ungariei „pentru a menţine legătura cu oficiali ai ţării prietene” şi „pentru a primi actualizări despre peisajul politic al ambelor naţiuni”.

„Orice alte interpretări care depăşesc informaţiile furnizate aici sunt în mod clar fictive, nu au legătură cu realitatea faptelor şi sunt, practic, doar o altă ştire falsă”, a scris Wajngarten, potrivit Agerpres.