Televiziunea rusă a difuzat sâmbătă imagini cu interogatoriul după arestarea celor patru presupuși autori ai atacului din sala de concerte din Moscova, potrivit Le Figaro. Autoritățile ruse au anunțat sâmbătă arestarea a 11 persoane, inclusiv a celor patru presupuși atacatori, cetățeni străini, în regiunea Bryansk, la granița cu Ucraina și Belarus.

Suspect al atacului de la MoscovaFoto: Captura video

Postul public rus Pervîi Kanal, controlat de guvernul rus, a prezentat imagini cu suspecții luați de polițiști înarmați, trei dintre ei cu sânge pe față.

În filmările interogatoriilor, doi dintre suspecți își recunosc vinovăția, unul spunând că au acționat pentru bani.

Potrivit agenției ruse TASS, un bărbat reţinut sub suspiciunea de implicare în atac a declarat că i s-a promis o recompensă de 500.000 de ruble (5.400 de dolari).

Bărbatul a adăugat că jumătate din bani au fost transferaţi pe cardul său şi i s-a promis că va primi cealaltă jumătate mai târziu. El a pierdut cardul în timp ce încerca să scape de poliţişti.

Potrivit presei ruse și deputatului Alexandre Khinstein, unii dintre acești suspecți sunt din Tadjikistan, o fostă republică sovietică din Asia Centrală, vecină cu Afganistanul, unde este activă gruparea Stat Islamic, care a revendicat atacul de la Moscova.

Anchetatorii nu au menționat naționalitatea suspecților, indicând doar că aceștia nu sunt ruși.