Gruparea jihadistă Statul Islamic (ISIS) a revendicat atacul comis vineri seara într-o sală de concerte de la periferia Moscovei, care, potrivit autorităților ruse, s-a soldat cu cel puțin 40 de morți.

Sala de concerte Crocus City Hall din Moscova, în flăcăriFoto: STRINGER / AFP / Profimedia

Luptătorii Statului Islamic „au atacat o mare adunare (...) la periferia capitalei ruse Moscova", a revendicat organizația teroristă pe unul dintre conturile sale de Telegram, potrivit AFP.

Cel puțin 40 persoane au fost ucise și 100 rănite într-un atac armat care a avut loc astăzi la sala de concerte Crocus City Hall din apropierea Moscovei, relatează agenția rusă de presă de stat TASS.

Agenția de știri RIA a precizat că cel puțin trei persoane în haine de camuflaj au deschis focul în sala de spectacole Crocus City Hall și că unele persoane au fost rănite, citează Reuters.

Gruparea jihadistă a afirmat că grupul său de comando s-a „întors apoi în siguranță la baza sa”.

Garda Naţională Rusă îi caută pe atacatori

„Unităţi speciale ale gărzii naţionale lucrează la locul atacului terorist de la Crocus City Hall. Ele sunt în căutarea criminalilor şi evacuează cetăţenii din clădire”, a anunţat Garda Naţională Rusă, Rosgvardia, pe contul de Telegram.

Potrivit Reuters, care citează agențiile ruse, cei din Garda Naţională au verificat deja parcarea subterană și primele nivele ale clădirii.

  • știrea se actualizează